top of page

מודעות קשובה - Mindfulness

בטיפול   cbt  ו-dbt  אחד העקרונות המרכזיים הוא עבודה על הגוף , רבים נוטים לטעות ולחשוב שמיינדפולנס זוהי הרפיה , נכון , במיינדפולנס יש מרכיב של הרפית הגוף ,  אך גם  מרכיבי ההתפתחות האישית והתמודדות עם כאב נפשי ופיזי והתמודדות עם קשיים, בהקשבה לעצמנו   נרכשת כאשר מאמצים את המיומנות הזו

 הרעיון הובא מהבודהיזם ופותח  על ידי  ד"ר גון קבט-זין , ג'ון קָבָּט-זִין הוא פרופסור אמריטוס לרפואה מדען יהודי אמריקאי ודוקטור לביולוגיה מולקולארית באוניברסיטת MIT, במעבדה של חתן פרס הנובל סלבדור לוריה. פרופסור Jon Kabat-Zinn הקים את המרפאה להפחתת מתח, שבראשה הוא עומד עד היום, בבית הספר לרפואה באוניברסיטת מסצ'וסטס  ופרופ מרשה לינהן אשר פיתחה פרוטוקול טיפולי לטיפול בהפרעת אישיות גבולית – dbt .) אשר פירטתי באתר )  נתנה מקום חשוב לשימוש במיומנות זו, ובפיתוח מיומנויות בטיפול מיומנות זו נחשבת מיומנות אב .

 המיינדפולנס משמש שיטת טיפות בשילוב  עקרונות נוספים , גם בטיפול בהפרעות חרדה על כל מגוון ההפרעות, דיכאון ,  הפרעה טורדנית כפייתית .

 האפשרות להיות בחוויה ובהקשבה למה שקורה , בחיים שלנו בסביבתנו הטבעית ,  מאמנת  את המוח שלנו  לריכוז   למודעות ,   ולחוות .

 זה משפר את איכות החיים , מקטין סבל , מוריד רמות חרדה וסטרס , מחזק ביטחון עצמי .

"אם תיתן לתודעה המודאגת שלך 'לשבת', תתבהר חשיבתך".

(ג'ק קורנפילד, ספר ההדרכה הקטן של בודהה, 1994. 

 מפנה אתכם למאמר שכתבתי "במודעות קשובה" עם אבי לוי  פסיכותרפיסט .  במגזין אדם לחיים בריאים ינואר 2016 

bottom of page